Biznes Start

Drobgen PPHU

Producent wyrobów 100% drobiowych, produktów regionalnych, garmażeryjnych


Dane kontaktowe:

ul. Tuchlino
83-340 Sierakowice, Polska


P.P.H.U. „Drobgen” jest firmą działającą od 1993 roku na terenie Kaszub w województwie pomorskim. Zajmuje się produkcją wyrobów drobiowych z kaczki, gęsi, indyka i kurczaka. Swą wyjątkowość zawdzięcza unikalnej technologii produkcji wyrobów drobiowych, których skład stanowi 100% mięsa drobiowego. Wytwarzanie produktów oparte jest na recepturach własnych i stosowaniu tylko naturalnych przypraw smakowych. Specjalizacją zakładu jest produkcja wysokogatunkowych mięs kulinarnych, całych, zmielonych i przyprawionych oraz gotowych farszy do produkcji półproduktów drobiowych takich jak: de volaille, kotlety, klopsy, hamburgery, itp. Renomę firmy stanowią głównie wyroby tradycyjne i regionalne.
Wyroby Regionalne -tradycyjne:

1. OKRASA z GĘSI – Smak tradycji kaszubskiej
ze starokaszubską tradycją. Wyjątkowy smak tego produktu uzyskany jest poprzez połączenie naturalnych przypraw z mięsem z gęsi. Kolor produktu naturalny dla mięsa zmielonego, konsystencja gęsta, smarowna.

2. OKRASA z KACZKI
Wyrób garmażeryjny surowy, receptura własna. Precyzyjne dobrane składniki surowcowe, połączone z kompozycją naturalnych przypraw, nadaje potrawie wyjątkowy smak. Może być spożywana jako smarowidło na świeże pieczywo lub używane do dań obiadowych w postaci pieczonej lub smażonej. Kolor typowy dla surowego mięsa z kaczki, konsystencja gęsta, smarowna.

WYSOKOGATUNKOWE MIESA KULINARNE Z DROBIU
Głównym surowcem w produkcji mięs kulinarnych jest oddzielone ręcznie wysokogatunkowe mięso udowe i piersiowe z: kaczki, gęsi, indyka, kurczaka. Wysokim walorem tych mięs jest grubo rozdrobniona struktura mięsni, niska zawartość tłuszczu drobiowego oraz tylko i wyłącznie naturalne przyprawy smakowe.

100% DROBIOWE FARSZE DO PRODUKCJI PÓŁPRODUKTÓW
Najwyższą jakość produktów stanowi skład surowcowy z indyka i kurczaka oraz naturalne, suche przyprawy smakowe bez dodatku konserwantów.
Półprodukty jako wyroby surowe poddane obróbce cieplnej tuż przed spożyciem są najbardziej bezpiecznymi produktami konsumpcyjnymi. Przygotowanie posiłku jest zredukowane do minimum a przy tym zachowują najlepszy - pierwszy smak świeżości

Polskie tradycyjne wyroby z gęsi i kaczki: zrazy, kotlety, roladki, gulasze, całe elementy w przyprawach i marynatach, elementy na grilla, mięsa klopsowe.