Rozwiązania firmy Ampacet dla branży elastycznych opakowań na żywność

Rozwiązania firmy Ampacet dla branży elastycznych opakowań na żywność
Firma Ampacet z zaangażowaniem realizuje politykę zrównoważonego rozwoju i rentowności poprzez projektowanie innowacyjnych, oszczędnych i zrównoważonych rozwiązań odpowiadających nowym oczekiwaniom rynku i oferujących dodatkowe korzyści dla użytkowników. Dzięki obecności od kilku dziesięcioleci na rynku opakowań dla żywności firma oferuje dziś kompletną gamę dodatków dla tego wyjątkowo wymagającego rynku.

Ampacet LAMSLIP 754 to specjalistyczne rozwiązanie zapewniające doskonałe i niezmienne właściwości poślizgowe dla struktur z warstwą laminowaną na potrzeby bezproblemowego konfekcjonowania i pakowania.

W porównaniu z konwencjonalnymi dodatkami poślizgowymi (np. Erucamide) Ampacet LAMSLIP 754 zachowuje niski i niezmienny współczynnik tarcia (COF), nawet po laminacji klejem, oraz pozwala uniknąć przeniesienia dodatku poślizgowego na przeciwną stronę laminatu. Dzięki wysokiej wydajności przy niskim stopniu dozowania ogranicza problemy z konfekcjonowaniem i pakowaniem typowo związane z wahaniami właściwości poślizgowych folii opakowaniowej oraz zmniejsza straty wydajności podczas automatycznego procesu pakowania. Ta innowacyjna technologia zmniejsza liczbę folii niespełniających specyfikacji i odrzuconych oraz ogranicza ryzyko roszczeń ze strony firm konfekcjonujących i użytkowników końcowych, co czyni ją niezawodnym rozwiązaniem dla folii laminowanych oraz folii opakowaniowych.

lamslip


Wyjątkowy koncentrat FRESH+ 358 C2 firmy Ampacet wydłuża okres trwałości pakowanej, świeżej żywności poprzez przechwytywanie części etylenu wydzielanego przez owoce i warzywa. Ten innowacyjny dodatek nie tylko ogranicza marnotrawstwo żywności, zwiększając etyczność firm w tym zakresie oraz oszczędność, ale również pozwala zmniejszyć zubożenie środowiska naturalnego i jego ograniczonych zasobów.

fresh 358


Koncentrat FRESH+ 97 AF firmy Ampacet to zoptymalizowane rozwiązanie przeciwzamgleniowe zaprojektowane do polietylenowych folii spożywczych, odpowiednie zarówno do pakowania na gorąco, jak i na zimno. Ten innowacyjny dodatek oferuje doskonałe właściwości, ograniczania zamglenia zaledwie kilka minut po umieszczeniu laminowanej folii w lodówce i zachowuje skuteczność nawet przez 15 dni. Znacząco poprawia przejrzystość folii, trwałość zafoliowanej zawartości oraz atrakcyjność zapakowanej żywności.

fresh 97