![Rozwiązania firmy Ampacet…](https://res.cloudinary.com/plast/image/upload/c_fill,d_default.png,dpr_auto,f_auto,g_auto:classic,h_150,q_auto,w_150/v1/plastech/images/news/12365/ampacet-s-solutions-for-flexible-food-packaging-industry.jpg)
Ampacet LAMSLIP 754 to specjalistyczne rozwiązanie zapewniające doskonałe i niezmienne właściwości poślizgowe dla struktur z warstwą laminowaną na potrzeby bezproblemowego konfekcjonowania i pakowania.
W porównaniu z konwencjonalnymi dodatkami poślizgowymi (np. Erucamide) Ampacet LAMSLIP 754 zachowuje niski i niezmienny współczynnik tarcia (COF), nawet po laminacji klejem, oraz pozwala uniknąć przeniesienia dodatku poślizgowego na przeciwną stronę laminatu. Dzięki wysokiej wydajności przy niskim stopniu dozowania ogranicza problemy z konfekcjonowaniem i pakowaniem typowo związane z wahaniami właściwości poślizgowych folii opakowaniowej oraz zmniejsza straty wydajności podczas automatycznego procesu pakowania. Ta innowacyjna technologia zmniejsza liczbę folii niespełniających specyfikacji i odrzuconych oraz ogranicza ryzyko roszczeń ze strony firm konfekcjonujących i użytkowników końcowych, co czyni ją niezawodnym rozwiązaniem dla folii laminowanych oraz folii opakowaniowych.
Wyjątkowy koncentrat FRESH+ 358 C2 firmy Ampacet wydłuża okres trwałości pakowanej, świeżej żywności poprzez przechwytywanie części etylenu wydzielanego przez owoce i warzywa. Ten innowacyjny dodatek nie tylko ogranicza marnotrawstwo żywności, zwiększając etyczność firm w tym zakresie oraz oszczędność, ale również pozwala zmniejszyć zubożenie środowiska naturalnego i jego ograniczonych zasobów.
Koncentrat FRESH+ 97 AF firmy Ampacet to zoptymalizowane rozwiązanie przeciwzamgleniowe zaprojektowane do polietylenowych folii spożywczych, odpowiednie zarówno do pakowania na gorąco, jak i na zimno. Ten innowacyjny dodatek oferuje doskonałe właściwości, ograniczania zamglenia zaledwie kilka minut po umieszczeniu laminowanej folii w lodówce i zachowuje skuteczność nawet przez 15 dni. Znacząco poprawia przejrzystość folii, trwałość zafoliowanej zawartości oraz atrakcyjność zapakowanej żywności.