- Jesteśmy szczególnie dumni z naszej unikalnej technologii Cryovac Flow-Vac, którą doceniło wielu naszych klientów, zarówno zakładów mięsnych, jak i mleczarskich. Ten innowacyjny, w pełni zautomatyzowany system pakowania próżniowego staje się nowym standardem dla branży - ocenia Krzysztof Zając.
Sealed Air Cryovac przygotował także imponującą ekspozycję dań gotowych.
- Dania gotowe stanowią obecnie jedno z najbardziej interesujących zjawisk w przemyśle spożywczym i z pewnością jest to najbardziej dynamiczny segment w tej branży. Notuje w naszym kraju roczny wzrost na poziomie 20 proc. - tłumaczy Maciej Gierszewski, dyrektor ds. sprzedaży działu Cryovac Food Solutions w Sealed Air.

Tacki do mikrofali Simple Steps, zamykane od góry folią ściśle przylegającą do produktu, posiadają system samoistnego uwalniania pary wodnej, który pozwala na to by nie usuwać folii z tacki. Dlatego też nie potrzeba żadnych ostrych narzędzi i nie ma zagrożenia skaleczeniem czy oparzeniem. Nie ma też nieprzyjemnej sytuacji, w której sos z dania wypryskuje na ścianki kuchenki. Specjalne uchwyty tacki nie nagrzewają się, co pozwala na bezpieczne i wygodne wyjęcie jej z kuchenki i podanie na stół.
Wśród prezentowanych produktów, znaczną cześć stanowiły wyroby pakowane w technologii Cryovac BDF, czyli w najbardziej wszechstronnym i elastycznym systemie pakowania świeżej żywności w MAP (w atmosferze ochronnej) na maszynach typu „flow-pack”.
